There’s more than meets the eye

Neen, Arthur is niet mijn familienaam, maar wel mijn tweede naam zoals hij op mijn ID staat, die klinkt veel beter dan Gekiere, gewoon omdat dat moet kunnen!

Vanaf 1980 opgegroeid in de ghetto genaamd Ronse, voor sommigen een te mijden stad, voor mij geheel terecht de Koningin van de Vlaamse Ardennen.

Naast mijn studies in communicatiewetenschappen, grafische vormgeving en vervolgens fotografie in Gent, lijken het me vooral mijn honger naar avontuur, een dosis inlevingsvermogen en een grote portie vriendelijkheid die de ideale mix vormen om als portret- en documentaire fotograaf mijn ding te doen, los van alle fototechnische bagage.

Daarnaast typeer ik mezelf graag als no nonsense, straight on, efficiënt, problem solver en die twist in the mind neem je er dan maar bij.

Als freelance fotojournalist heb ik ervaring opgedaan bij verschillende mediahuizen zoals De Persgroep, Belga News Agency, Photo News en ImageDesk Photo Agency.

Mezelf in enkele quotes:
– I’m an absolute beginner. (D. Bowie)
– Adapt or die. (C. Darwin)
– The journey starts in the unknown.
– I’m half chameleon, half camouflage, and wholly in love with you, though you’d never be able to see it.

Zoals velen blijven plakken in Gent en er nu zelf een gezinnetje aan het bouwen samen mijn vriendin Rozelien en mijn twee dochters Luz en Pippa.

Als er al eens geen fototoestel aan mijn nek hangt, dan hangen er ofwel ski’s ofwel een fiets aan mijn voeten. En hoewel het tegenwoordig wat moeilijker is door de kleintjes, zit het reizen er met de paplepel ingegoten.

Grote groet,
James

Contact

Algemene voorwaarden